B Nordic 26

Type: Office building
Status: Renovation

Area: 6500 m²
Year: 2017
Location: Vilnius, Lithuania

Developer: Asgaard property

Team: Andrė Baldišiūtė, Ieva Marija Malinauskaitė, Domantas Baltrūnas, Dovilė Skrupskelienė, Domantas Lukšėnas, Tomas Skripkiūnas, Tomas Milkamanavičius, Sigita Pupšytė, Mindaugas Karanevskis

Consulting architects: PLH architects

Photos: Norbert Tukaj, Lauryna Narkevičiūtė

 

Šiaurietiško Co-Working Vizija

Mūsų komanda iš buvusio banko pastato suformavo naują skandinavišku identitetu kvėpuojančią co-working erdvę Vilniaus Naujamiestyje. Užsakovo siekis buvo minimaliomis pastangomis ir tik keičiant esmines struktūrines komplekso dalis suformuoti naujo požiūrio verslo centrą sukuriant namų jaukumą darbe, paremtą hygge filosofija.

 

Buvusio banko pastato renovacija (Architektūra)

Esminis architektūrinis tikslas buvo integruoti kiemo korpusą į J. Basanavičiaus gatvėje stovintį pastatą. Supaprastinti painius banko koridorius ir palengvinti navigaciją verslo centro lankytojams. Dėl to, konvertuojant, pakeitėme įėjimo struktūrą – lankytojų srautą nukreipėme per bromą, taip pastato pagrindinė bendrystės erdvė atsirado kieme – stiklinis tūris, kuriame tomis pačiomis apdailos medžiagomis ir šviestuvais pereinama iš vidaus į lauką ir atvirkščiai. 

 

 

 

 

 

Šiaurietiškos Hygge Interjeras

Komplekse išlaikėme dalį buvusių sprendimų. Stiklinį vestibiulį kieme papildėme kavinės funkcija, kuri taip pat lengvai transformuojama ir į klasikinės muzikos scenos erdvę. Remiantis atsakingo vartojimo principais, buvusias pastato detales ir medžiagas panaudojome naujiems tikslams, jautriai ir su pagarba paveldui jungėme seną su nauja. Pastate, pilname 90-ųjų stiliaus apraiškų stengėmės atskleisti  jų grožį ir paryškinti aktualumą šiems laikams. Bendrose lankytojų erdvėse naudojome medžio ir betono derinį, privačių biurų erdvėse atvėrėme komunikacijas ir suprojektavome visame pastate dominuojančias juodo rėmo stiklines pertvaras. Biurų pastate, kiekviename aukšte, įrengtos mini virtuvėlės su jaukiomis bendromis erdvėmis. Darbuotojų patogumui numatytos bendro naudojimo spausdinimo, susitikimų ir konferencijų erdvės.  Co-working erdvės įrengtos remiantis skandiviško dizaino estetika ir ergonomikos principais.

Vision of a Nordic Coworking

The former bank building has been transformed into a new co-working space  located in Naujamiestis district, Vilnius. Together with the client we developed a vision to reuse the old building complex by transforming the basic structural elements and establishing a coworking space with significant shared spaces designed in the art of hygge.

 

Architecture of the former bank building

The prime architectural challenge was to integrate the courtyard building within the street facing building. Therefore, we transformed the entrance structure. Accordingly, the central shared space was designed inside the courtyard and accessed through the gates from the street for pedestrian and car access. The exterior of the courtyard merges with interior through the same material and lighting in and out, thus connecting the courtyard with the interior of building. The office spaces therefore are well connected to the central courtyard. Based on sustainability methods, we responsibly reused details and materials of the former building for new purposes while respectively connecting the old with the new. Thus, we respectively reused the basement for the cozy cafe and reused the terraces for the user access.

 

Hygge in the Interiors

Inside we maintained a substantial part of the former building like the glass structure inside the courtyard, which was transformed into the main lobby with a cafe where each co-working user meets for breakfast or lunch. Additionally, we added a transformable stage for classical music performances and artist expositions. In the interior of the building, we found many signs of the 90‘s, which we were motivated to reuse and to show the relevant reuse of these elements. In the shared spaces we used the combination of concrete and wood, while the private office spaces we opened up the engineering and designed dark frame transparent partitions. In the working spaces, each floor has several  shared units like functional printing units and kitchenettes with shared space, designed in the Hygge way. In the ground floor, meeting rooms are located and accessible for each user of the space. Accordingly, the workspaces are designed with a great attention to scandinavian designed furniture and ergonomics.