The Apartment

Type: Interior
Status: Built
Area: 138 m²
Year: 2018
Location: Lithuania
Team: Andrė Baldišiūtė, Marija Steponavičiūtė, Dovilė Skrupskelienė

Photos: Norbert Tukaj

LT

Už stiklinio fasado kylanti saulė iki pat vakaro žaismingai slenka terrazzo grindimis.

Šios sukurtos iš skirtingų spalvų ir formų, didelių gabaritų natūralaus akmens, griežtų ir nuskeltų briaunų marmuro, granito ir travertino luitų paskandintų balto betono mišinyje.

Terrazzo grindų piešinys tampa fonu pagrindinėje gyvenamojoje erdvėje regimoms detalėms.

Smulkios grubios tekstūros sienos, gerdamos į save saulės spindulius, meta šešėlius. Gelsvo šilto atspalvio, sunkaus audinio užuolaidos saugo nuo tiesioginės saulės šviesos, o nerūdijančio plieno rankomis lytimi paviršiai ją atspindi. Skirtingas erdves atskiriančios medžiu apmuštos sienos šioms erdvėms suteikia dar daugiau šilumos.

Natūralaus betono laiptai veda į antrą aukštą. Skirtingoms gyvenimo funkcijoms skirtas matinio ir blizgaus paviršiaus balto betono grindis atskiria jose integruota siaura aliuminio juostelė.

Vaizdas su miesto panorama lydi ir intymiausią namų erdvę. Joje – papildomas šviesos šaltinis – stoge iškirstas langas. Čia krintanti šviesa dar labiau sušildo erdvę, o šaltų terrazzo, marmuro, betono, stiklo ir nerūdijančio plieno paviršių erdvei papildomo jaukumo suteikia medžiu išmuštos sienos bei lubos.

EN

Then sun, rising behind the long panoramic glass facade, playfully slides around the unique terrazzo floor up until very evening. The floor is made by using big scale marble, granite and travertine pieces, combined together with a white concrete binder. Natural stones, each of which has its own precise position to create the unique floor drawing, have different shapes, colours and edges. The floor becomes a background for every thoroughly thought detail in the living room. 

 

Roughly textured walls absorb the sun rays and create various shadows, warm yellow curtains cover the glass facade and calm down the direct sunlight, wooden wall panels, separating different zones, bring warmth to the living areas. 

 

Natural concrete staircase leads upstairs to a different kind of living experience. This is a unique space for both relaxation and active sports, separated only by a thin aluminium strip on the floor.

 

The most personal space of the apartment also has a magnificent view towards the city and gets an extra light from the skylight. The light, coming from it, reflects from the natural wood wall panels and warms up cold surfaces of terrazzo, marble, concrete, glass and stainless steel, making the intimate atmosphere of the room even more cozy.